Hertog II is vergund

Resiterra kan van start gaan met de bouw van de nieuwe woontoren Hertog II. Het stadsbestuur heeft zopas groen licht gegeven om de werkzaamheden voor te bereiden en ze na het zomerse bouwverlof helemaal aan te vatten. Hertog II zal 42 appartementen en twee penthouses tellen en is ontworpen door het gerenommeerde Londense architectenbureau Sergison Bates architects. 

Het gebouw zal elf bouwlagen tellen en niet alleen 42 appartementen huisvesten, maar ook twee penthouses van 200 vierkante meter groot met terrassen van in totaal 42 vierkante meter. Op het gelijkvloers bevinden zich twee commerciële ruimtes. Na het zomerse bouwverlof, zullen de effectieve werken aan Hertog II van start gaan. 

2,5 hectare openbare ruimte

Voor de toekomstige bewoners is er een privé binnentuin voorzien en Hertog II is zo ontworpen dat elk appartement uitkijkt op de opengelegde Dijle of op deze binnentuin. De hoger gelegen appartementen hebben een zicht over de Leuvense skyline. Naast de nieuwe woontoren voorziet projectontwikkelaar Resiterra ook een nieuw openbaar park, goed voor een totaal van 2,5 hectare openbare ruimte. Wirtz, een internationaal gerenommeerd landschapsbureau, maakte het ontwerp op.

Het 1,6 hectare grote centrale stadspark met haar schuinaflopende ligweide richting Dijle-oevers vormt een centraal rustpunt. De gekozen boomsoorten garanderen een ecologische diversiteit. Op het nieuwe Sint-Raphaelplein voor Hertog II komen  twee horecazaken voor de buurt en de bewoners.

Duurzaam wonen

De site wordt zo duurzaam mogelijk. Zo worden bijna alle gebouwen op de site aangesloten op een geothermisch net, ook wel BEO-veld genoemd. Dat staat voor Boorgat Energie Opslag en is een aaneenschakeling van buizen waarin een vloeistof door de bodem gekoeld of verwarmd wordt.

In het torenvolume voorzien we per bouwlaag twee appartementen die indien gewenst kunnen samengevoegd worden. Twee penthouses sieren de twee bovenste bouwlagen. 

 


Meer nieuws?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Hertogensite?
Schrijf je nu in op de nieuwsbrief!

Schrijf mij in

Meer weten?

Laat jouw gegevens achter en wij contacteren jou zo spoedig mogelijk

Stel hier jouw vraag